Kinderyoga België - voor scholen

Scholen - ontspannende tussendoortjes

Lesgevers: Annemie Celens

Locatie: Op verplaatsing

Kinderen krijgen vandaag de dag veel prikkels binnen en ervaren vaak veel druk. Bij het ene kind uit zich dit in het zich afsluiten en wegdromen, het andere kind wordt net overactief en druk, waardoor zich concentreren moeilijk wordt.

Tijdens deze bijscholing leer je leuke tussendoortjes om met kinderen in de klas te doen om zo meer rust, evenwicht, concentratie en motivatie te krijgen. Extra meegenomen is dat deze tussendoortjes ook zorgen voor een fijne groepsgeest in de klas.


INHOUD van het programma:

  • Tussendoortjes die kinderen helpen om stress en druk te ontladen, en zo makkelijker te kunnen ontspannen bvb. Tijdens toetsenperiodes, drukke en spannende tijden zoals Sinterklaas, schoolfeest, grootouderfeest, ….
  • Tussendoortjes die de focus en concentratie verhogen
  • Tussendoortjes die relaxatie en ontspanning brengen
  • Ook de theorie en achtergrondinformatie waarom bepaalde oefeningen worden ingezet en waarop oefeningen precies werken

Al deze oefeningen zijn geschikt om in een klaslokaal met kinderen te doen. Er zijn zowel individuele oefeningen als oefeningen die de kinderen per twee kunnen uitvoeren.

De tussendoortjes omvatten speelse bewegingsoefeningen, leuke tekenopdrachtjes, ademspel en korte massage-tussendoortjes*.

Deze dag is heel praktijkgericht en de leerkrachten hebben volledig ervaren en gevoeld wat deze tussendoortjes met hen doen. Dit maakt het veel makkelijker om ze nadien door te geven aan de kinderen.

Deze bijscholing kan voor 4u of 6u gereserveerd worden. Maatwerk is eveneens mogelijk.

De bijscholing kan zowel op uw locatie doorgaan, als bij Invitare te Minderhout.

Vraag vrijblijvend om meer info: annemie@invitare.be of 0495/52.00.72.

* Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die elkaar masseren meer verdraagzaam zijn naar elkaar toe en dat pestgedrag vermindert. De massage-tussendoortjes zijn leuke aanrakingsspelletjes en -oefeningen waarbij kinderen elkaar op een speelse, veilige en respectvolle manier masseren.

 

 


 

Info & Contact