Kinderyoga België - voor scholen

Scholen - studiedag kinderyoga

Lesgevers: Annemie Celens

Locatie: Op verplaatsing

Kinderen krijgen vandaag de dag massaal veel prikkels binnen. Bovendien wordt er vaak ook veel verwacht van onze kinderen. Dit alles kan leiden tot concentratieproblemen, faalangst, boosheid, agressief gedrag, slaapstoornissen, zich niet lekker in hun vel voelen, lichamelijke klachten… Ook volwassenen, en dus ook leerkrachten, ervaren soms dezelfde soort klachten.


Door kinderyoga aan te bieden op school – als tussendoortje of als kinderyogales – leren de kinderen op een speelse manier om zich bewust te worden van hun lichaam en geest, en leren ze om zichzelf te mogen en durven ZIJN. Dit proces doorlopen kinderen en leerkrachten samen en zo zullen zowel de kinderen als de leerkrachten plezier en baat hebben bij kinderyoga op school! 

Verhoogde concentratie, meer zelfvertrouwen, een gezond zelfbeeld en respect voor zichzelf en de ander, zijn enkele van de voordelen van kinderyoga.

Inhoud van de studiedag:

 • Een kinderyogales ervaren
  De leerkrachten gaan op kinderyoga-avontuur! Door als leerkracht de kracht van kinderyoga te ervaren, voel je welke impact de eenvoudige oefeningen kunnen hebben op kinderen. Het wordt ook voor de leerkrachten genieten!
 • Opbouw en onderdelen van een kinderyogales
  De leerkrachten krijgen hier tips en trics om een volledige kinderyogales op te zetten. Ze krijgen ook inzicht in de verschillende onderdelen van een kinderyogales, die ze ook apart kunnen gebruiken als tussendoortje in het lesprogramma. 
 • Relaxatie-oefeningen voor de leerkrachten
  We sluiten de studiedag af met enkele heerlijke relaxatie-oefeningen voor de leerkrachten.

Resultaat van de studiedag:

 • De leerkrachten hebben ervaren wat kinderyoga met je doet, en zijn in staat om in de klas zelf aan de slag te gaan met de eenvoudige oefeningen.
 • Leuk meegenomen: de onderlinge band van het schoolteam wordt versterkt op zo’n dag; De leerkrachten leren elkaar eens op een andere manier kennen.
 • De oefeningen van deze dag staan uitgewerkt in de hand-outs, en we bezorgen ook een boekenlijst met zeer bruikbare boeken rond kinderyoga.

Duur van deze studiedag: 4 uur

De studiedag kan ook op maat gemaakt worden, afhankelijk van uw behoeften. 

Vraag vrijblijvend om meer info: annemie@invitare.be of 0495/52.00.72

 

Info & Contact